8 Ağustos 2012 Çarşamba

Kan Kokusu


Küçük yaşlarda gördüğü şiddet’ten dolayı , içine kapanık ve asosyal olarak yetişen Daniel belli bir yaş’ a geldikten sonra ailesinden ayrı yaşamak için evden ayrılır ve çevresindekilerin yardımı ile psikolojik tedavi almaya karar verir. Aklından hiç çıkmayan , gördüğü şiddetlerin suçlusu olarak başta üvey babası olmak üzere içinde hep ona karşı kin ve nefret beslemiştir. Diğer yandan , gördüğü şiddetleri engelemeyen ve sadece izleyici olarak arkaplanda olan annesine’de bir o kadar kin besleyen Daniel , gördüğü psikolojik tedaviler sonucunda azda olsa kendisni rahatlatır ve doktor’un verdiği ilaçlar sayesinde her sinirlendiğinde ve aklına gelen o eski günlerdeki olayları azda olsa unutabilmektedir.

Birgün tedaviden döndükten sonra ilaçlarını almayı unutur ve yorgunluktan kendisini kanepenin üzerine atarak uyuklamaya başlar. Daniel kabuslar görmeye ve garip sesler çıkarmaya başlar. Birilerinin sürekli , gördüğü şiddetin cezasını vermelisn diyerek Daniel’a akıl oyunları oynamaya başlar.Ani bir hareketle koltuktan fırlayan Daniel , su içmek için mutfağa doğru terli bir şekilde ilerler.

Büyük bir şaşal’ı tepesine dikip içerken , bir anda , adını yavaş bir şekilde birisinin ”Daniel Daniel intikamını almalısın” diye kulağında fısıldayan sesler çınlamaya başlar.Bu seslere aldırış etmeyen Daniel mutfaktan çıkıp koltuğa doğru yürümeye başlar.Koltuk’ta birisinin yattığını farkeden Daniel , hayal gördüğünü zannederek gözlerini ovuşturur.Ovuşturduktan sonra gözlerini açan Daniel’ın tam karşısında uzun siyah saçlı , siyah pelerinli ve gözleri olmayan birisinin ona yüksek sesle Daniel diye bağırışı ile karşılaşır ve olduğu yere düşer.
Bir süre yerde baygın vaziyette kaldıktan sonra kendine gelir ve koltuktan hiç kalkmadığını gördüğünün bir kabus olduğunu anlar.Ertesi gün iş’e gittiğinde herşey normal olarak devam ederken , iş arkadaşları Daniel sen iyimisin rengin solmuş gibi bir halin var demeye başlarlar.Daniel ise , gece pek rahat uyuyamadım ve birazda baş ağrısı var diyerek işine devam eder.

O gün baş ağrısının şiddetlenmesi üzerine izin alarak evine erken dönerek her zaman ki gibi kendini koltuğa atar ve uyumaya başlar.İntikamını almak için üvey babasını öldürmek üzere yol’ çıkan Daniel , elindeki bıçakla üvey babasını yol boyunca takip etmeye başlar.Karanlık bir sokağa geldikten sonra hızlı adımlara yanına doğru yaklaşan Daniel , üvey babasının arkasını dönmesiyle bıçağı kalbine saplayarak orada ölüm’e terk eder.

Tekrardan terli bir şekilde uyanır ve banyoya giderek karanlıkta elini yüzünü yıkamaya başlar. Burnuna garip kokular gelen Daniel , lambayı açtığında gözlerine inanamaz.Üstü başı kan içinde olan ve şakın bir biçimde vücudunu kontrol eden Daniel , bu benim kanım değil diyerek kendi kendine söylenmeye başlar.Aynaya doğru döndüğünde karşısında daha önceden gördüğü siyah pelerinli ve uzun saçlı kişiyi gören Daniel , ne yaptın ne istiyorsun diyerek bağırmaya başlar.

Ben , “insanların öfkeleriyle beslenir ve onların rahata kavuşması için öldürürüm”diyerek oradan uzaklaşır.Diğer yandan polislerin üvey babasının cesedini bulur ve etrafı incelemeye başlar.İnceleme sırasında o saatlerde vardiyası biten ve eve doğru giderken olaya tanık olan bir kız ile konuşmaya başlarlar.Kız ifadesinde verdiği detaylarda Daniel’i tarif eder. Araştırmalarına devam eden polis Daniel’ın izini bularak takip etmeye başlar.
Arama emri çıkartan polis Daniel evde yokken evine girip araştırma yapan polislerden birisinin cinayet’te kullanılan bıçak olduğunu sandığı kör bir ekmek bıçağı bulur ve üzerinde adli inceleme yapmak üzere merkeze götürürler.Bıçağın cinayette kullanıldığını , üzerindeki kan pıhtısından alınan örnekle yapılan incelemede kesinleşerek Daniel için tutuklama emri çıkartılır.

İş yerine giden polisler tarafından tutuklanarak sorgulanmak üzere götürülürken , ne yapıyorsun ben neyaptım bırakın beni diyerek bağıran Daniel , üvey babanı öldürmekten suçlu bulunuyorsun , sessiz kalma hakkına sahipsin avukat tutacak paran yoksa devlet tarfından sana bir avukat atanacaktır diyerek haklarını okuyan polis memuru , Daniel’ı kelepçeleyerek polis merkezine götürürler.

Daha önceden gördüğü şiddetlerden solayı psikolojik tedavi gördüğü anlaşılan Daniel’ın psikolog doktoru polis merkesine çağrılır.Polis merkezine gelen psikolog doktor Zack , Daniel’a ilaçlarını kullanıp kullanmadığını sorar.Daniel ise hayır kullanmıyorum ve artık gerekte duymuyorum , çünkü hiçbir işe yaramıyorlar , ne zaman kullansam beni halsiz ve bitkin yapıyor , sanki hafızamı silerek hiçbirşey hatırlamamamı sağlıyor , o yüzden bıraktım diyerek bağırmaya başlar ve şiddet kullanmaya başlar.

Polisler tarafından etkisiz hale getirilerek hücreye kapatılan Daniel’ın gözlem altına alınarak hal ve hareketlerinin incelenmesini talep eden doktor , olumlu bir cevap alır ve oradan ertesi gün geri gelip Daniel’i alarak hastane ortamında gözlemlemek için uzaklaşır.Ertesi gün Daniel’i hastanede gözlem altına alan Zack , yaptığı testler karşısında bir hayli şaşırır.
Daniel’ın bilinç altındaki intikam isteğinden kaynaklandığını düşündügü gerçek hayatta yapamadıklarını rüyasında iken gerçeğe dönüştürerek yapması ve uyandığında bunların gerçek degil rüya olduğunu sanmasından dolayı Daniel’ın çift karakterli olduğunu öne süren Zack , polislere vereceği rapora Daniel hakkındaki düşüncelerini ve gözlemlerini ileterek , Daniel’ın akıl hastanesine yatmasını onaylar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder