14 Şubat 2011 Pazartesi

Belirsizlik

Küçük bir kasabada annesi ile yaşayan Rose bilinmedik bir şekilde bazı şeyleri görebilme yetisinbe sahiptir. Ama bu özellik Rose'un sonradan kazandığı bir şey mi, yoksa annesinin genlerinden kazandığı bir özellik miydi? Yoksa Rose bunların tam aksine bir şizofreni hastası mıydı? Rose ise bunlardan uzak, güzeller güzeli, altın sarı saçlı bir kızdı.Rose'u görenler güzelliğine, fiziğine hayran kalıyor, Tanrı'nın o'na bir lütfu olduğuna inanıyorladı. .Özellikle temmuz aylarında belirleşen Rose'un bu özelliği annesinin duygularını gittikçe değiştiriyor ve korkmasına neden oluyordu.

Kasabaya yakın olan tatil bölgesine ilk kez yalnız gidecek olan Rose çok sevinçliydi ve heyecanlıydı. Hayatında ik defa yalnız tatil yapacak olan Rose içinden belki bir arkadaşa sahip olabilirim düşüncesiyle yola çıkmıştı ve heyecanını saklayamıyordu. Tatil yerine vardıktan kısa bir süre sonra bavullarını taşımak için kısık bir ses ile yardımcı olmamı isetrmisiniz diyerek seslenen Richard'ın hiçde aşina olmadığı bir ses tonu ile söylemesini biraz garipsemişti. Her nekadar bu durumu garipsesede Richard nazik bir şekilde Rose'a yardım etmeye çalışıyordu.Öncelikle yardım teklifini kabul etmeyen Rose etrafındaki insanlara güvenmekte zorluk çekiyordu , bu durumu anlayışla karşılayan Richard önemli değil diyerek iyi tatiller geçirmenizi ve eğlenmenizi dilerim diyerek uzaklaşırken gülümsüyordu.

Akşam olduğunda evden dışarı çıkmayıp her zamanki gibi kendi kafasında oluşturduğu her ne kadar gerçek olmasada gerçeğe çok yakın bir şekilde var olmayan arkadaşlarıyla vakit geçiriyordu.Bir anda kapı çaldı ve çok şaşırmıştı fakat kapıyı açmıyordu kimseyi tanımadığı bir yerde kapısını kimin çalacağını düşünürken kapı çalmaya devam ediyordu ki bir anda kapının sesi durmuştu.Ertesi gün öğlen vaktinde denizi ve bulutları izlemek için dışarıya çıkan Rose uzun bir yürüyüşten sonra çimenlerin üzerine uzanarak dinlenirken güneşli ve açık bir havada üstünde bir gölge oluşmuştu. Gözlerini açtığında gölgenin Richard olduğunu gördü ve hemen ayağa kalkıp gitmeye çalışırken richard elinden tutarak bu acele neden nereye gidiyorsun dedi ve Rose çığlık atarcasına bırak beni deiyerek ordan uzaklaştı.

Rihard , Rose'un bu davranışlarından hiç memnun değildi ve anlamaya çalışıyordu neden bu şekilde davrandığını.Rchard her nekadar başkalarının hayatlarına karışmak istemesede Rose daki bu değişikliği öğrenmek için kafasında planlar kurmaya başlamıştı. Günlerden cuma ve akşam saat 22:00 sularında tatil bölgesinde eğlenen gençler arasında olmayan Rose'un eksiklğini hisseden Richard sessizce oturduğu yerden kalkıp Rose'un kaldığı eve doğru yol alır. Rose'un evine vardığında küçük bir pencereden bakmaya başlayan Richard kafasını kaldırdığında tatil yerindeki güvenlik amaçlı koyulan kamerayı farkeder ve görünmeden pencereden bakmaya çalışır. Pencereden baktığında gözlerine inanamayan Richard gördüğü manzara karşısında çok şaşırmıştı. Odanın ortasına (ayin yapan insanların çizdiği şekillerden çizmiştir) daire içine yıldız çizerek , odanın her tarafına mum yerleştirerek ve duvarlara yazdığı ibranice yazılarla sanki kurban adama günüymüş ve etrafında insanlar varmış gibi ayin yaptığını gören Richard bu manzara karşısında çok etkilenmişti ama bu durum Richard'ı , Rose'un gizemini çözmek için durdurmaya yetmemişti.

Ertesi gün Rose'un gözlerine bakarak yanından geçen Richard bir anda duraksadı ve böyle güzel ve masum görünen bir kızın neden bu şekilde davrandığını anlayamamıştı. Bu durumu araştırmaya başlayan Richard bir gece ormanda gezerken Rose'un birisi ile konuştugğunu görür ve onları izlemeye başlar. Rose'un buluşup konuştuğu gizemli insanı takip ederek neler olduğunu anlamaya çalışırken bir anda omuzunda hissettiği soğuk bir el bütün vücudunu taşa çevirmişti. Arkasını yavaşça ve korkarak dönerek , korku dolu gözlerle baktığında ise Rose'u karşısında görünce çok şaşırmıştı. Rose , Richard gecenin bir vakti ormanda ne arıyorsun dediğinde ise Richard , ormanda bazı sesler duydum ve bakmaya geldim diyerek evin yolunu tutmaya başlarlar. Richard , Rose'a sen burda ne arıyorsun dediğinde ise Rose'un verdiği cevap karşısında bir hayli şaşırmıştı , Rose karanlıkta kendimi özgür hissediyorum demişti.

Beraber eve geldiklerinde Richard ben artık eve gideyim geç oldu diyerek Rose'un onu eve davet etmesi Richard'ın hislerinin hiçde iyi olmayacağını söyleyerek ben artık gideyim demesi Rose'un ısrar etmesine karşılık karşısında ne yapacağını bilemeyen Richard hiçde içtenlikle olmasada daveti kabul eder. Rose'un evinin köşesindeki şöminenin kenarına oturan Richard etrafına bakarken gözüne kilitli olan ahşap bir kapı dikkatini çekmiştir ve gözlerini o kapıdan alamaz.

Rose elinde içeceklerle gelir , beraber içmeye başlarlar ve muhabbet etmeye devam ederler gecenin geç saatlerine kadar. Richard oturduğu yerde uyuya kalır. Sabah uyandığında kendisini ormanda yalnız bir şekilde bulan Richard merak içinde etrafına bakar ve aklına hemen Rose ile geçirdiği gece gelince hızlı bir şekilde Rose'un evine gider ve her yerin dağınık olduğunu görür. Ne olduğuna anlam veremeyen Richard şaşkın şaşkın etrafına bakarken gözüne çarpan , dün akşam gördüğü kilitli olan ahşap kapıya dğru yöenelir. Kapıyı açmaya çalışan Richard bir şekilde kapıyı kırarak içeri girmeyi başarır ve içeri girdiğinde Rose'un daha önce ayin yaptığı yeri görür ve şeklin ortasında dün akşam ormanda gördüğü gizemli insanı görür ve yanına yaklaşır. Kafasındaki kapşonu çıkardığında kim olduğuna anlam veremeyen Richard hemen polise haber verir ve beklemeye başlar.

Polisler geldiğinde ise otopsi için hastaneye beraber giden Richard ,yıllar önce yasak ilişkiden hamile kalan bu kadının çocuğun doğmasını istemeyen erkek arkadaşı tarafından öldürülen kadın olduğu ortaya çıkar ve sonuçlar Richard'ı ve polisleri şaşkınlık içinde bırakır. Sonuçlar tam olarak açığa çıktığında ise Rose'un sevgili annesi Elizabeth idi. Richard daha önceki olayları polise anlattığında Rose un katil olabileceği düşüncesine vararak tatil bölgesine büyük çaplı bir araştırmaya başlarlar. Richard , Rose'un annesini neden öldürebileceğini düşünerek kendisini olaylar içinde bulması ve bir çıkış yolu araması gerçekten çok karmaşıklaşmıştı. Acaba Rose neden annesini öidürmüştü yada öldürmek için ne sebebi vardı.

Polis araştırmalarında tatil bölgesinde yaptığı çalışmalar sonucunda evlerdeki güvenlik kamerlarının olması polisin bir nevi işini kolaylaştırmıştı. Rose'un evini kontrol eden polisler gördükleri manzaralar karşısında dona kalmıştı. Polisler artık yeni araştırma içerisindeydi. Richard da aynı Rose gibi temmuz aylarında görülen olmayanı varmış gibi gösterme olayı şizofren hastalığı belirtileri vardı ve kafasında canlandırdığı Rose karakterinden daha fazla etkisi vardı. Kamera kayıtlarını izleyen polis aslında ayin yapan kişinin Richard olduğunu ve gizemli insanın ise eski sevgilisi Elizabeth di.

Elizabeth ise yıllar önce Richard ile mutlu bir yaşamı vardı ve yasak ilişkiden dolayı hamile kalan Elizabeth , Richard'ın ne yapacağını bilmediği için çocığuna Rose ismini vermeyi düşünmüştü ve bunu Richard ile paylaşacaktı ama hiçbirşey istediği gibi olmamıştı. Richard'ın bunları kafasından hiçbir zaman atamadığı ve kendisini sürekli suçlayarak yaşaması biran önce onların yanına gitme düşüncesi bu yaptığı olayların perde arkası olarak kalmıştı.

Polislerin aramalarında gerçeği tam olarak anlamak için Elizabeth'in ölmeden önce yaşadığı evlerine giden polisler oraya gittiklerinde Richard'ın intihar ettiğini görürler ve yaşanan olayların tam olarak açıklanmadığı için birçok soru cevapsız bir şekilde polis kayıtlarına geçer .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder