8 Ağustos 2012 Çarşamba

Deney


Göz gözü görmeyen bir yerde uyanır.Etrafın’a şaşkınca ve korku dolan gözlerle bakarken diğer yandanda bulunduğu yere nasıl geldiğini düşünür Jake.Kurtulmanın bir yolunu araken 2-3 metre ileride bir ışık görür.Işığa doğru gitmek ve kurtulmak isterken bir anda çıkan seslere karşı verdiği tepkiler yüzünden içinde oluşan korku çemberi Jake’i olduğu yerden hareket etmesini zorlaştırıyordu.

Derin bir nefes alarak hızlı bir şekilde ayağa kalkan Jake yavaş ve emin adımlarla ilerlemeye başlar.Sanki bir film setindeymiş gibi her adımında çıkan sesler sanki ritme ayak uydururcasına tempolu bir şekilde Jake’i korkutmaya yetiyordu.

Sesler’e alışarak ve derin bir nefes alarak emin adımlarla ilerlemeye devam eder. Sanki uzun saatler boyunca hiç harekt etmiyormuş gibi hisseden Jake , ilerlerken gördüğü gölgeler yüzünden kafasını kaldıramaz hale gelir.Yavaşça kafasını kaldırıp gölgelere , yüzünü kapattığı elininin parmakları arasından korkarak bakarken , o gölgelerin sol üst tarafında bulunan devasa pencereleri örtmek için kullanılan perdelerin rüzgarda sallanarak oluşturduğu gölgeler olduğunu görünce derin bir nefes alarak rahatlamaya çalışır.

Bir anda elini cebine atar ve cep telefonun olduğunu farkeder. Hızlı bir şekilde arama yapmak için düğmelere basarken hem şar çubuğununda hemde sinyal çubuğunda gelip giden bir kademeli bar görür ve düşünür , arama yaparsam kimi aramalıyım , acaba 911’imi yoksa tanıdık birisini mi diye düşünürken ya konuşurken şarjı biterde kimseyle konuşamazsam nolur peki der , kendi kendine.

Telefon’u kapatarak şarj’ın azda olsa dolması yeğler ve yoluna devam eder.Gittikçe gördüğü ışığa yaklaşırken , o ışığın kurtuluşunun değil sadece bir fener’e ait olduğunu görünce kurtulma hayalleri bir anda alt üst olur.”Neyse artık buraya kadar geldik” diyerek yürümeye devam eder ve kalan yarım metre boyunca tek düşündüğü şey bir çıkış yolunun yakınlarda bir yerlerde olması düşüncesi olur.

Fener’e sonunda ulaşan Jake tam fener’i eline alıp etrafına bakmayı düşünürken , telefonu çıkartıp arama yapmayı düşünür.İşte tam o sırada , telefon’u eline aldığı anda fener’in ışığı yanıp yanıp sönmeye başlar ve Jake hayır hayır diye bağırırken fener’in ışığı söner ve elindeki telefonu yere düşürür.

Yine karanlıkta kalan Jake eğilip telefonunu ararken bulduğu anahtar’ın neye ait olduğunu incelemeye başlar dokunarak.Büyük bir kilit’e ait olduğunu düşünerek belki beni buraya hapsedenlerin kapıya taktığı kilit’in anahtarıdır diyerek cebine koyar.Aramaya devam ederken telefonunu bulur ve hemen açarak 911’i arar.Kaçırıldığını söylerek yardım ister.Kurtama memurunun nerdesiniz demesi üzerine , karanlık bir yerdeyim ve hiçbirşey göremiyorum ve korkuyorum lütfen yardım diyerek ağlamaklı bir sesle lütfen demeye başlar ve telefon bir anda kapanır.

Bulunduğu yere çökerek hıçkırıklarla ağlamaya devam ederken biranda sesler duymaya başlar , hemen ayağa kalkar ve yardım edin diyerek bağırır. Bulunduğu yerin bütün ışıkları yanar , karşısında beyaz önlüklü insanları görünce şaşırır , siz kimsiniz bırakın beni , çıkarın beni burdan diyerek hem bağırıp hemde fiziksel güç kullanan Jake’i yatıştırmaya çalışırlar.Belli bir süre sonra yatışan Jake’e , aslında bu bizim suçumuz değil bu senin kendi kararındı diyerek açıklamada bulunurlar.

Hafızasını kısa süreli olarak kaybeden Jake’e açıklama yapan doktorlar , biz ünlü bir şirketin yani SkyForce şirketinin bize sunmuş olduğu ve yeni bir deney olan insanlar üzerindeki korkuları araştırmak için geliştirdiğimiz yöntemi denemek için aradığımız ve üzerinde deney yapacağımız gönüllü deneklerden birisisiniz diyerek açıklama yapılır.Bu duruma inanmayan Jake’e ilk başvuru için geldiği andaki video kayıtını izletirler.Video kaydını izleyen Jake durumu sakince anlmaya çalışır. Herşeyi öğrendikten ve hafızası yavaş yerine geldikten sonra karanlık fobisi ortaya çıkan Jake’in bu fobisini yenmesi için tavsiyelerde bulunulur.
Labaratuvardan çıkıp evine gidip dinlenmek için koltuğa uzanır. Belli bir süre sonra ter içerisinde kalan Jake gözlerini açtığında karanlık bir çukurda kocaman bir gölge el’in ona doğru uzandığı görür ve boşlukta koşmaya başlar.Yardım edin diyerek bağıran Jake’i çığlık seslerini duyan kapı komşusu Eliza , kapının dışından Jake diye bağırır ve kapıyı açmaya çalışır. Sonradan aklına ev’in yedek anahtarının kendisinde de olduğunu düşünerek anahtarı alır ve kapıyı açarak Jake’i uyandırmaya çalışır.

Jake uyandıktan sonra Eliza’ya sarılarak ağlamaya başlar ve sımsıkı sarılır. Bir anda elektriklerin gidip gelmesiyle yanıp sönen lambaları farkedince ayağa kalkan Jake “uzak dur benden , gelme uzak dur” diye bağırınca korkan Eliza olanlardan habersiz ne yapıyorsun , benide korkutuyorsun derken , biranda elektrikler kesilir ve camdan içeriye yansıyan sokak lambaların ışıklarına korku dolu gözlerle bakan Eliza , Jake’i büyük bir el’in kaptığını ve tavanda sürüklediğini görünce çığlık atar.

Çıglıkları duyan diğer apartman sakinleri eve geldiğinde Eliza’yı donmuş bir vaziyette bulurlar. Konuşturmaya çalışan komşular Elizanın anlık felç geçirdiğini düşünerek acil servisi ve polisi ararlar.Eve gelen polisler evin dağınık olduğunu ve tavanda tırnak izlerinin olduğunu farkederler. Araştırmya devam eden polis bir yandanda yerel televizyon kanalı olan Sky Tv’ye olaylar hakkında bilgi verirken , diğer yandan haberleri izleyen Sky Force çalışanları televizyonda Jake’in resmini görünce hareket’e geçerler.

Sky Force adına çalışan bir araştırma görevlisi incelem için olay yerine gönderilir. Araştırmalarına devam ederken , bir yandan da Elizayı konuşturmaya çalışan sağlık görevlileri bir an için Elizanın ağzından , karanlık , karanlık , ben, karanlıkta ırakmayın seslerini duyarlar.Sky Force’dan gelen araştırma görevlisi araştırmasını yaparken Elizanın su içtiğini görünce yanına gider.

Eliza halen karanlık , karanlık diye sayıklarken Jake’e neler olduğunu sormaya başlar ve yavaş yavaş konuşarak olanları anlatır.Edindiği bilgilerle lve bulgularla abaratuvar’a dönen araştırma görevlisi testler yapmaya başlar ve bir rapor hazılar.Raporda Jake’in aslında karanlığa olan fobisinin kendisini korkuttuğunu değil , kendi kafasında yarattığı olayları gerçeğe uyarladığını anlayınca , elektrikler yanıp sönmeye başlar ve elindeki bardak yere düşüp parçalanır.

Kafasını kaldırdığında Jake’i gören araştırma görevlisi Jake’in bana bunu neden yaptınız diyerek üstüne gelmesi sonucu çığlık atar ve elektrikler tamamen kesilir.Elektrik geri geldiğinde ise yanına koşan arkadaşları , araştırma görevlisinin sadece önlüğünü bulurlar ve şaşkın bir şekilde etraflarına bakarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder