8 Ağustos 2012 Çarşamba

İntikam


Küçükken geçirdiği trafik kazası sonucu , geçirdiği travmadan sonra kaybettiği hafızasını yıllar boyunca geri kazanmak için çok uğraş vermişti.Bazı anılar’ı anlık olarak göz önüne gelsede tam olarak hatırlayamadığından bulanıklaşarak kayboluyordu.Ama tam olarak her seferinde gördüğü birşey vardı ki bir türlü unutamıyordu.

90 km hızla giderken gördüğü kişinin yüzünde ki korkuyla karışık gülme ifadesini bir türlü aklından çıkaramıyordu.Kazadan sonra babasını kaybeden Josh , yeni yeni kendine gelmeye ve hafızasını yavaş yavaş kazanmaya başlarken , sanki birşeylerin hafızasını tekrar kazanmaması için beynine bir duvar örmüş gibi hissediyordu.

Ne zaman eski anılar’ı ve o garip yüz ifadesi gözünün önüne gelse anlık kulak çınlamasıyla birlkte kısa süreli bir burun kanaması ve 3-5 dakikalık bir baygınlık geçiriyordu.Her bayıldığında o kaza anını tekrar yaşıyor , çığlıklar ve ter eşliğinde uyanıyordu.Josh uyandıktan sonra cafe’de bulunan ve gece vardiyasında çalışan Marry , yanına yaklaşarak iyimisin diyerek bir bardak su uzatır.Suyu içtikten sonra ayağa kalkıp tam adım atacakken bayılarak yere düşen Josh’u kaldırarak  Marry eşliğinde hastaneye götürülür.

O gece’yi hastanede geçiren ve  yakını olmayan Josh’a Marry refakat eder.Sabah olduğunda doktorların Josh’u kontrol için geldiklerinde jash’u yatağında olmadığını farkederler ve hemen hastane ve etrafını araştırmaya başlarlar.Hastaneye 500 metre uzaklıktaki park’ın bankında çamurlu bir vaziyette yatar bir vaziyette bulunan Josh’un akibetinin kendisinde olmadığının farkına varan doktorlar acil ve hızlı bir şekilde muayene odasına götürerek durumu anlamaya çalışmak için testler uygulamaya başlarlar.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing / Göz Hreketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme -  EMDR'nin iki yönlü uyarımı içeren tedavi prosedüründe, nörobiyolojik mekanizmaları uyardığı, epizodik anıların harekete geçmesine katkıda bulunarak bu anıların kortikal semantik hafızaya entegre olmasını hızlandırdığı öne sürülmektedir)  yöntemi uygulanarak Josh’un hafızasını tekrar kazandırmaya çalışırlar. Fakat yapılan testlerin her defasında daha saldırgan bir hal alan Josh’un durumunu bir türlü anlayamayan doktorlar , onu bir hücre odasına kapatarak üzerinde testler yapmaya devam ederler.

Aradan birkaç hafta geçtikten sonra kaçış planları yapmaya başlayan Josh , bir gece vakti nasıl olduğunu anlayamadığı bir şekilde hücrenin kapısının açıldığını görür ve arkasına bakmadan kaçmaya başlar.Hastaneden iyice uzaklaştığını farkedince bir ara sokak’ta soluklanmak için duran Josh , arkasında sanki birisinin onu izlediği izlenimine kapılır ve yavaşça arkasını döner. Arkasına baktığında kimsenin olmadığı gördüğünde derin bir nefes almak için önünü döndüğünde kazada gördüğü garip yüz ifadesini karşısında görünce yere düşer.

Sürünerek ondan uzaklaşmaya çalışan Josh , benden ne istiyorusn ben sana ne yaptım rahat bırak beni diyerek söylenmeye başlar.Yüz ifadesi Josh’a yaklaşarak iki elinin baş parmaklarıyla kulaklarını tıkayıp diğer parmaklarını kafasının üzerine koyarak Josh’a geçmişteki anılarından sahneler göstermeye başlar.

Babasını kaybettiği kazaya , yüz ifadesinin sebep olduğunu fakat asıl cezayı Josh’un babasının değil kendisinin çekmesi için yaptığını anlayan Josh , hızlı bir şekilde ayağa kalkar ve koşmaya başlar. Tam karşıdan karşıya geçecekken yüz ifadesini daha belirgin bir şekilde görür ve olduğu yerde donup kalır.
Yüz ifadesinin eskiden alay edip eğlenmek için aşağılamalara maruz bırakılan ve sonrasında öldürülen kişi Marry'nin kız kardeşi Laura idi.Tekrar arkasını dönüp kaçmak isterken arkasında net bir şekilde beliren Laura , Josh’un kalbini tutarak sıkmaya başlar ve durana kadar da bırakmaz. Arkadan sessizce yaklaşan kişi ışığa doğru yürür , kafasını yavaş hareketlerle ışığa doğru çeviren Josh gözlerine inanamaz , karşısında gördüğü kişi Marry'dir. Ama nasıl olur diye kendi kendine konuşan ve her hareket edişinde kalbini sıkan Laura , Marry'in Josh'a hatırlıyormusun Green Light kasabasına yaz tatiline gittiğinizde sarışın bir kız vardı. Konuşmuyor ve utangaç olduğu için hakaret edip dalga geçtiğiniz o kız , işte o benim kardeşimdi diyerek bağırır ve Laura'ya artık intikamını kendin alabilirsin der ve ekler hastaneden kaçman için kapyı kilitlemedim , bir ip bağlayarak çekip açılmasını ve kaçmanı sağlayan bendim der.

Her ne kadar gözyaşlarıyla üzgünüm öyle olsun istemedim desede son kez Marry’den ve Laura'dan kendisini affetmesini ister ve cevabını duyamadan hayatını kaybeder.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder