8 Ağustos 2012 Çarşamba

Şiddet


Küçük yaşlarda babası tarafından şiddet’e maruz kalan Tom , içine attığı ve istesede bir türlü yapamadığı intikam duygusunu bastırmaya çalışmıştı. Dayak yerken annesinin yardım etmeye çalışması Tom’un dayak yemesini durduramıyordu. Her yardım edişinde dayktan nasibini alan Tom’un annesi bir gün aldığı bir darbe yüzünden bilinç kaybına maruz kalmıştı.

Bu durum karşısında evden ayrılan Tom , annesinin kendisi için kafa dinlemek ve rahatlamak amacıyla aldığı evine taşınır. Sürekli bir şekilde hastaneye giderek ennesiyle ilgilenen Tom , hastaneye her gidişinde babasını görmemek için dua eder. Yürürken sürekli arkasına bakan ve korku içerisinde olan Tom’un farkına varan Lisa bir gün hastanedeyken Tom’un yanına gelerek “Siz iyimisiniz” diyerek yaklaşmaya çalışır.

Cevap alamayan Lisa , kafasını sallayarak işinin başına döner.Aradan 1 hafta geçmiş olmasına rağmen Tom ziyarete gelmemişti. Merak içinde kalan Tom’un annesi Lisa’dan bir iyilik ister ve oğlunun iyi olup olmadığını öğrenmesi için yardım ister. Tom’un kaldığı yere giderek kontrol eden Lisa ev’in dağınık olduğunu görür ve hastaneyi arayarak haber verir.
Nerede olduğunu düşünen Lisa , yürürken eve başkalarının girdiği görür ve sessizce takip etmeye başlar. Evden hızlıca çıkıp koşmaya başlayan yabancıyı takp eden Lisa , şehire 1.5 km uzaklıkta olan ormanlık alana doğru yol alır. Orda Tom’u gören Lisa yanına giderek “Annen seni çok merak etti , nerelerdeydin” diyerek sorgulamaya başlar.

Bu durum karşısında şaşıran Tom , sen kimsin neden beni takip ediyorsun diyerek uzaklaşmaya çalışır. Lisa , takip ederek kolundan tutar ve , sanki benim için bir şey ifade ediyorsun , annenin isteği üzerine seni kontrol etmeye gittim ama evde yoktun , evden çıkan arkadaşını takip ederek seni buldum ne halin varsa gör diyerek uzaklaşır.

Arkadan bağıran Tom , anneme birşey mi oldu diyerek Lisa’ya doğru koşmaya başlar. Yok birşey olmadı sadece seni merak etti ama sen 1 haftadır ortalarda yoksun diyerek sitemde bulunan Lisadan özür dilyerek neden gelmediğini anlatmaya başlar.

Evin halini görmüşsündür diyerek sözlerine başlayan Tom  , geçen hafta babam beni takip ederek kaldığım yeri bulmuş ve evi dağıtmış.Sanırım herşeyi para için yaptı , zaten annemide aldatıyordu üstüne birde beni dövüyordu diyerek konuşmaya devam eden Tom’un gözleri dolmaya başlamıştı.
Ben artık gideyim diyerek ayağa kalkan Lisanın kolundan tutarak yüzüne masumane bir bakış alan Tom , biraz daha kalmak istemezmisin diyerek ricada bulunur. Ben artık gideyim hava kararmaya başladı evdekiler merak eder diyerek oradan uzaklaşır.

Akşam vakti şehire inen Tom , babasını bir köşede biri ile konuşurken görür ve takip etmeye başlar. İçindeki intikam ateşini babasını her görüşünde daha da alevdiren Tom , biran önce intikam almak istiyor ama bir yandan da annesini düşünüyordu. Ne yapacağına tam olarak karar veremeyen Tom sinsice yüzüne takındığı gülüş ile oradan sesizce ayrılarak karanlıkta kaybolur.

Aklına bir kurnazlık gelen Tom , plan oluşturmaya başlar. Planı kurduktan sonra Lisayada anlatarak yardım ister. Annesinin durumunu ve Tom’un psikolojisini göz önüne alarak yardım teklifini kabul eder.Planı tekrar gözden geçiren Tom , herkese ne yapmasını gerektiğini anlatır ve Lisayı yolcu ettikten sonra ormanın o güzel havası ile uykuya dalar.

Ertesi gün Lisa ile buluşan Tom diğer arkadaşları ile birlikte planı uygulamak için yol’a koyulurlar.Tom hastaneye giderek annesine durumu anlatır ve doktorlarlada konuşarak annesinin kaldığı odayı değiştirirler. Tom’un arkadaşının , avukat olan annesi tarafından , Tom’un babasına eşinin ölümü üzerine bütün mal varlığının Tom’a bırakıldığını bildiren bir yazı gönderilir.Mirasın Tom’a bırakıldığını öğrenen baba çılgına dönerek Tom’un izini sürmeye başlar.

Tom ise durumlardan haberdar bir şekilde babasının hemen hemen hergün geçtiği yollardan birine yakın olan bir cafede oturarak babasının kendisini bulmasını isteyerek kendisini belli eder. Babasını farkeden Tom görmezlikten gelerek oturduğu cafede Lisa ile birlikte annesinin yazdığı vasiyetnameyi okur numarası yapar.

Tom’un reşit olmadığı ve mirası alabilmesi için 18 yaşından gün alması gerekiyor olduğunu düşünen baba , birkaç gün sonra 18 yaşından gün alacak olan Tom’un peşine düşerek reşit olmadan vasiyetnameyi eline geçirmek için plan yapmaya başlar.O gün Tom’u takip eden baba kaldığı yeri öğrenerek yakınlarda beklemeye başlar.

Harekete geçmek için arkadaşlarının evden çıkması bekler ve beklerken planını tekrar gözden geçirmeye başlar. Evden çıkan arkadaşlarının uzaklaştığı sırada Tom evin ışıklarını kapatarak yanına aldığı beyzbol sopası ile uyuyor numarası yaparak babasının gelmesini bekler.

O sırada Lisa arayarak Tom’a , babasının evin çevresinde olduğunu ve dikkat etmesini söylerek telefonu kapatır. Aradan az bir zaman geçtikten sonra evin içinde sesler duyan Tom yanındaki beyzbol sopasını sıkarak beklemeye başlar. Babası evin içinde vasiyetnameyi ararken birden yanıp sönen bir kırmızı ışık olduğunu ve bu ışığın bir kamera olduğunu farkederek aramayı yarıda bırakark evden uzaklaşır.

Tom planın işlediğini ve arkadaşlarının evin belli köşelerine kurduğu kameraların işe yaradığını Lisayı , annesini ve avukat’ı arayarak haberdar eder. Ertesi gün tekrar eve gelen baba öncelikle etrafı kolaçan ederek aramaya başlar. Tom’un odasında bulduğu vasiyatnameyi alarken gizli bir kamera ile kaydedildiğini farkedemeyen baba kağtları alarak evden uzaklaşır.

Hızlı bir şekilde yürüyen babayı gören Lisa , avukatı arayarak babanın olduğu yeri söyler. Avukat ise babanın bulunduğu yere giderek karşısına çıkar ve bilerek Tom’un babasıyla çarpışır.Elindeki kağıtları yere düşüren baba hızlı bir şekilde kağıtları toplamaya çalışır ve yardım eden avukat’a “Dikkatli olsana be kadın” diyerek sesini yükseltir. Kağıtları toplamasına yardım eden avukat kağıtların veraset belgeleri olduğunu farkeder ve yardım edebilecğim bir durum varmı der.

Hayır yok diyen baba’ya cebinden çıkardığı kartını belki lazım olur dierek uzatır. Kartı alan baba uzaklaşarak kaybolur.Tom’un peşine düşerek veraset’i kendi üzerine yaptırması için tekrar plan yapan baba o sırada Tom’u görerek peşine düşer. Durumun farkına varan Tom ara sokaklardan birine girerek kaçıyormuş gibi bir hava verir.

Tom’u ara sokaklardan birinde sıkıştıran baba Tom’a veraset’i kendisine devretmesini isteyerek kendisini tehdit eder. Aralarında geçen münakaşa sonucunda kabul ederek vasiyetnameyi babasına devrettiğine dair yazılı bir şekilde devrettiğini yazar ve imzalar.

Olaydan sonra avukatı arayan baba , bir durum hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz diyerek görüşmek istediğini söyler. Buluşmaya giden baba ve Tom avukat’a oğlunun veraset’i kendisine devrettiğini söyleyerek onaylatır. Yapılan işlemlerden sonra avukat’a teşekkür ederek gözden kaybolur.

Yasal süreç işlemini başlatan avukat , babanın insana zarar verme , hırsızlık , zor kullanma ve sahtekarlık adına tutuklama emri çıkartarak babanın peşine düşer. Veraset ile ertesi gün başka bir avukat’a giderken polisler tarafında durdurularak göz altına alınan babaçıkarıldığı mahkemede tutuklanarak ceza evine yollanır. Annesi ve Tom mutlu bşr hayat sürer.

1 yorum: